До новин

Зеленський про ймовірну відсутність траншу МВФ: "Я не бачу в цьому глобальної проблеми"

17 червня, 2021
Новини
Зеленський про ймовірну відсутність траншу МВФ: "Я не бачу в цьому глобальної проблеми"

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна обов'язково зробить те, що пообіцяла, і може отримати транш від МВФ восени, але його відсутність глобальної проблеми не становить.

Про це він сказав в інтерв'ю іноземним ЗМІ, яке наводить Офіс президента, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

"Для нас це важливо. Це важливо передусім для нашої економічної стабільності та інвестиційного клімату. Тому що завжди до програми МВФ прив’язані інші програми і ставлення інвесторів. Тобто тут питання не тільки грошей, а більше питання ставлення, інвестиційного клімату тощо. Тому ми обов’язково зробимо те, що пообіцяли. Я думаю, що на початку осені чи восени буде транш. Термінами займається уряд", - зазначив Зеленський.

На уточнення, що буде без цього траншу, президент відповів: "Ми будемо жити. У нас все є, я вам серйозно кажу. Ми збільшили митні надходження, також податкова працює набагато краще. Ми виведемо всі підприємства зі збиткових у прибуткові. На сьогодні вже розуміємо ці кроки. Тому я не бачу в цьому глобальної проблеми".

"У будь-якому разі треба навчитися жити самостійно. І мені здається, що це правильно в усіх сенсах", - додав він.

Коментарі
Додати коментар