До новин

За борги більше тисячі чернівецьких підприємців позбавили права бути на єдиному податку

21 серпня, 2015
Борги
За борги більше тисячі чернівецьких підприємців позбавили права бути на єдиному податку

Через борги понад тисячу чернівецьких підприємців втратили свідоцтва єдиного податку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сектор комунікацій ДПІ у Чернівцях.

«На підставі п.п. 3 п. 299.10 ст. 299 Податкового кодексу України цього року виключено з реєстру платників єдиного податку 1196 підприємців нашого міста», - повідомила начальник відділу адміністрування доходів і зборів самозайнятих осіб ДПІ у м. Чернівцях Оксана Крамар.

Відповідно до ч. 8 п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України платники єдиного податку, які мають податковий борг на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів, зобов’язані самостійно перейти на сплату інших податків і зборів.

«Бувають випадки, коли платники єдиного податку потрапляють до лав боржників випадково, - або перераховують кошти не на ті рахунки, або не вказують (вказують неправильно) реєстраційний номер облікової картки платника, іноді й з вини банку. Трапляється, що одне «загублене» платіжне доручення стає причиною недоплат, що тягнеться із місяця у місяць.

Таким підприємцям варто взяти собі за правило час від часу звірятись щодо стану розрахунків до бюджету. Звіритись зовсім легко. Це можна зробити, або за телефонами: 54-56-58, 54-56-53, або особисто у Центрі обслуговування платників за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, каб.№107», - зазначила податківець.

Своєчасна звірка дасть можливість виправити ситуацію та залишитись у лавах платників єдиного податку.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить усіх платників дотримуватись термінів сплати та уважно перевіряти платіжні документи, адже завжди краще попередити порушення, аніж потім ліквідовувати його наслідки.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Чернівцях підприємства-банкрути заборгували Пенсійному фонду 3,8 млн грн.

Коментарі
Додати коментар