До новин

Кабмін та НБУ просять у Світового банку $500 млн на зміцнення банківської системи

21 серпня, 2015
Борги
Кабмін та НБУ просять у Світового банку $500 млн на зміцнення банківської системи

Кабінет міністрів України визнав за доцільне залучення позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації системного проекту «Друга програмна позика на політику розвитку фінансового сектора» у розмірі 500 млн доларів.

Про це йдеться в розпорядженні від 12 серпня №830-р, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Вказаним розпорядженням Уряд схвалив проект листа КМУ і НБУ до Світового банку стосовно політики розвитку у фінансовому секторі.

Цим розпорядженням Кабмін призначив Міністерство фінансів відповідальним за підготовку проекту в цілому, а також визначив окремі складові системного проекту.

Фонд гарантування вкладів фізосіб (за згодою) і Міністерство фінансів працюватимуть над зміцненням операційної, фінансової та регуляторної спроможності фонду з врегулювання неплатоспроможних банків.

Національний банк (за згодою) опікуватиметься підвищенням рівня платоспроможності банківської системи шляхом виконання планів з рекапіталізації, реструктуризації банків та забезпечення своєчасного здійснення заходів впливу.

Також Національний банк (за згодою) і Міністерство фінансів працюватимуть над зміцненням правової та інституційної основи для підвищення стійкості та ефективності банківської системи.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Світовий банк відмовляється кредитувати Україну, якщо та не вдосконалить ліквідацію банків.
Коментарі
Додати коментар