До новин

Чергове місто в США оголосило себе банкрутом

26 серпня, 2015
Борги
Чергове місто в США оголосило себе банкрутом

Американське містечко Хіллвью з населенням у 8 тис. осіб, розташоване в штаті Кентуккі, оголосило про своє банкрутство. До цього останнім містом, вимушеним вдатись до такого заходу, став Детройт в 2013 році.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на місцеве видання WDRB.com.

Хіллвью подав прохання про визнання його банкрутом через неможливість розплатитися з боргами, що склали близько 100 млн доларів при активах у 10 млн. Причиною настільки високої заборгованості в багато чому став судовий розгляд з компанією Truck America Training через угоди про продаж земельної ділянки, що завершилося необхідністю виплатити компанії 11,4 млн доларів.

Аналітики відзначають, що останнім часом банкрутства міст стали рідкістю, так як завдяки виходу економіки країни з кризи податкові надходження до бюджетів зросли. Крім того, болючий процес банкрутства Детройта став застереженням для тих муніципальних утворень, які замислювалися про такий крок.

«Всі бачили, що відбувалося з Детройтом: біль, страждання, невизначеність і збитки. У результаті ніхто не отримав те, що хотів, і тепер у муніципалітетів і кредиторів є стимул шукати інші шляхи вирішення конфліктів», - заявив керуючий директор юрфірми Chapman Strategiс Advisors Джеймс Спіотто.

Муніципалітети та інші територіальні одиниці, а також підприємства комунального сектора та освітні установи в підпорядкуванні місцевої влади проходять процедуру банкрутства за особливою процедурою, описаною в 9 главі Кодексу США про банкрутство, що не припускає ліквідацію активів на користь кредиторів.

Коментарі
Додати коментар