До новин

Фонд соцстрахування заявив, що він «у мінах» на 2,3 мільярди

14 вересня, 2021
Новини
Фонд соцстрахування заявив, що він «у мінах» на 2,3 мільярди

Витрати Фонду соціального страхування для виплати лікарняних, декретних, страхових і медико-соціальних послуг у серпні перевищили надходження на 2,3 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на ФСЦ.

Зазначається, що у серпні поточного року на рахунок Фонду соціального страхування надійшло 2,427 млрд грн частки Єдиного соціального внеску (ЄСВ). Потреба у видатках на допомоги і страхові виплати за цей же період склала 4,69 млрд грн із врахуванням заборгованості з фінансування лікарняних, декретних і допомог на поховання, що накопичилась на початок місяця.

«Перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет Фонду, склало 2,3 мільярда гривень», - наголосили у Фонді соцстраху.

Зазначається, що зростання видатків пов'язане зі зростанням сум допомог за лікарняними листками, виданими, у тому числі, в разі лікування від COVID-19 (за підсумками першого півріччя 2021 року витрати Фонду на допомогу по тимчасовій втраті працездатності порівняно з тим же періодом 2020 року збільшились на 3,4 млрд грн, або на 72%).

Крім того, підкреслюється, що з початку пандемії Фонд «отримав додаткове фінансове навантаження», пов’язане із оплатою самоізоляції контактних осіб, надання страхових виплат медпрацівникам, які інфікувались коронавірусом під час виконання професійних обов’язків, а також членам їх родин у разі смерті працівників закладів охорони здоров’я тощо.

Однією з основних причин зростання видатків Фонд називає пандемію COVID, а періоди піків захворюваності збігаються із збільшенням сум допомог за лікарняними листками, які передають до Фонду на оплату.

Проте у Фонді запевнили, що всі види допомог надаються у повному обсязі. Фонд соціального страхування направляє кошти на матеріальне забезпечення і страхові виплати щодня.

Коментарі
Додати коментар