До новин

Мін'юст розробляє новий закон про банкрутство

18 лютого, 2015
Законодавство
Мін'юст розробляє новий закон про банкрутство

Робоча група Міністерства юстиції України працює над новим проектом Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань банкрутства".

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі міністерства.

До складу робгрупи увійшли представники центральних органів державної влади та фахівці у сфері банкрутства.

Головними завданнями закону є покращення позицій України за напрямом врегулювання неплатоспроможності у рейтингу Doing Business на 2015-2018 роки та вирішення проблемних питань, що виникають у процедурах банкрутства.

"Новий закон має також забезпечити усунення інших проблемних питань, які виникають у процедурах банкрутства, що сприятиме погашенню кредиторських вимог у більш стислий проміжок часу та матиме наслідком підвищення результативності процедур банкрутства та збільшенню відсотка погашення вимог кредиторів", - зазначили у прес-службі.

Фахівці пропонують чітко сформулювати повноваження державного органу з питань банкрутства, вдосконалити порядок контролю за діяльністю арбітражних керуючих, врегулювати питання оподаткування банкрутів, забезпечити прозорість реалізації майна боржників у процедурах банкрутства, встановити вимоги та межі відповідальності організаторів аукціонів з продажу такого майна.

У міністерстві зазначили, що текст законопроекту буде розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України, проте не вказали коли саме.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", депутати готують законопроект про банкрутство фізичних осіб.

Джерело фото: lustration.minjust.gov.ua

Коментарі
Додати коментар