До новин

«Хліб України» накопичив 700 млн грн боргів

08 вересня, 2015
Борги
«Хліб України» накопичив 700 млн грн боргів

Близько 80% філій Державної акціонерної компанії «Хліб України» зараз знаходяться у стадії банкрутства, ліквідації або передачі під контроль ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація», а загальний борг компанії сягає 700 млн гривень.

Про це заявив новопризначений голова правління державної акціонерної компанії Ігор Кобеля, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Кобеля уточнив, що 700 млн гривень – це сукупна сума боргів ДАК «Хліб України» перед кредиторами.

«Кількість майна, що було відчужено в різні роки, навіть складно порахувати. Ми проведемо комплексну інвентаризацію та будемо в судах відстоювати інтереси держави. Процес тривалий і складний, проте іншого варіанту просто немає. Ліквідація має бути пройдена законним шляхом», - сказав Кобеля.

Крім того, пріоритетами роботи на посаді Кобеля вважає виплату боргів компанії. Першочергово треба виплатити зарплати співробітникам та розрахуватись із Пенсійним фондом й бюджетом, зазначає керманич ДАК «Хліб України».

«Вирішення ситуації потребує якісно нового менеджменту та нових підходів до роботи. У той же час у зв'язку з банкрутством та тимчасовою неможливістю платити зарплатню запрошую на роботу як спеціалістів галузі, так і волонтерів. По-перше, це реальний шанс навести порядок та зупинити зловживання в державному секторі, по-друге, відмінна можливість спробувати власні сили та отримати антикризовий досвід», - зазначив Кобеля.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МінАПК звільнило керівництво «Хлібу України», що перебуває на межі банкрутства.

Коментарі
Додати коментар