До новин

НБУ заборонив 8 компаніям проводити аудиторські перевірки банків

16 вересня, 2015
Законодавство
НБУ заборонив 8 компаніям проводити аудиторські перевірки банків

Національний банк України заборонив восьми компаніям проводити аудиторські перевірки банків, а ще три компанії відніс до групи таких, чиїми послугами користуватися не рекомендовано.

Про це йдеться в рішенні Комітету з питань аудиту банків України, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно з рішенням, зазначені компанії виключено з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.

До переліку компаній, які були вилучені з Реєстру, потрапили:

ТОВ «Донецькінаудит»;

ТОВ АФ «УКРВОСТОКАУДИТ»;

ТОВ «Українська аудиторська служба»;

ТОВ АФ «Блискор»;

ТОВ «АФ «Консультант»;

ТОВ АФ «Оратанія»;

ПП «АФ «СТАВР»;

ТОВ «Фінком-аудит».

«Очищення банківської системи – це не лише виведення з ринку неплатоспроможних банків, але й заборона працювати з банками аудиторським компаніям, що давали позитивні висновки, знаючи про проблеми у фінустанові», – пояснила причини такого рішення директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Вона повідомила, що ще три компанії не здійснювали аудит фінансової звітності банків протягом тривалого періоду і є сумнівними.

«Ми не виключили їх з Реєстру, оскільки формального порушення не було. Проте ми не впевнені в тому, що їх досвід та процедури відповідають сучасним вимогам, тому направили до банків лист із пропозицією утриматися від використання послуг цих компаній», - зазначила Рожкова.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ хоче відсторонити від перевірки банків 11 аудиторів.

Коментарі
Додати коментар