До новин

ЗМІ: США послаблять санкції проти Венесуели в обмін на постачання нафти

10 березня, 2022
Новини
ЗМІ: США послаблять санкції проти Венесуели в обмін на постачання нафти

США послаблять санкції проти Венесуели за умови, що вона постачатиме Штатам нафту.

Джерело: співрозмовники Reuters.

Дослівно: "За словами джерел, офіційні особи заявили своїм венесуельським колегам, що будь-яке послаблення санкцій США залежатиме від того, чи Венесуела постачатиме нафту безпосередньо до Сполучених Штатів".

Деталі: Chevron Corp, останній виробник нафти в США, який ще працює у Венесуелі, може стати першим бенефіціаром, якщо буде досягнуто угоди з адміністрацією Ніколаса Мадуро.

Chevron заборонено постачати венесуельську нафту зі своїх спільних підприємств з 2020 року, і вона наполягає на скасуванні заборони.

Компанія має спеціальну ліцензію, яка дозволяє їй підтримувати низькорівневу присутність у країні лише задля забезпечення технічного обслуговування та безпеки своїх об'єктів.

Як повідомляє Reuters, оскільки термін дії цієї ліцензії спливає в червні, Chevron запросила дозвіл Міністерства фінансів США на торгівлю венесуельськими нафтовими вантажами.

За словами одного з джерел, якщо Вашингтон вирішить послабити санкції, Chevron зможе частково відновити виробництво у Венесуелі.

Що передувало: 8 березня посадовці США та Венесуели зустрілися, аби обговорити енергетичну безпеку на тлі розпочатої Росією війни проти України та можливого нафтового ембарго з боку США проти агресора.

Того ж дня Штати заборонили імпорт російської нафти та газу до США через війну в Україні.

Коментарі
Додати коментар