До новин

«Нафтогаз» очікує 6 млрд грн збитку в 2015 році

21 вересня, 2015
Борги
«Нафтогаз» очікує 6 млрд грн збитку в 2015 році

Голова Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв прогнозує, що за підсумками 2015 року збиток НАК становитиме 6 млрд гривень.

Про це Коболєв заявив під час виступу у Верховній Раді, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Збиток «Нафтобазу» від забезпечення потреб населення в цьому році становитиме 6 млрд грн з розрахунку найоптимістичнішої ціни імпортного року -  250 доларів», - зазначив очільник компанії.

За його словами, цей прогноз зроблений з урахуванням нинішньої ціни на газ для населення.

Як відомо, за результатами І кварталу 2015 року «Нафтогаз» отримав чистий збиток в розмірі 21,9 млрд грн (в І кварталі 2014 року - 27,2 млрд грн). Заборгованість «Нафтогазу» в іноземній валюті на початок 2015 року становила близько 2,5 млрд дол.

Курс гривні до долару змінився з 15,77 грн/дол. на початку року до 23,44 грн/дол. в березні 2015 р., що призвело до відповідного збільшення заборгованості компанії в гривневому еквіваленті.

Також, 1,4 млрд грн збитків, пов’язаних з несанкціонованим відбором газу в зоні АТО.

Крім того, 10,5 млрд грн - збитки від реалізації природного газу населенню (для приготування їжі та опалення, в т.ч. через теплопостачальні підприємства) за регульованими цінами, які в 6-7 разів нижчі за закупівельну ціну імпортованого газу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» накопичила борг за кредитами перед державним Ощадним банком у розмірі 20 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар