До новин

ВГСУ почав готувати суддів місцевих госпсудів, призначених вперше

23 вересня, 2015
Законодавство
ВГСУ почав готувати суддів місцевих госпсудів, призначених вперше

Починаючи з 21 вересня 2015 року у Вищому господарському суді України за програмою Національної школи суддів України розпочалася підготовка суддів місцевих господарських судів, призначених на посаду судді вперше.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ВГСУ.

Захід відкрили Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк та проректор з науково-дослідної роботи НШСУ Наталія Шукліна.

У своєму виступі очільник ВГСУ зупинився на змінах до Конституції України в частині правосуддя, зокрема, щодо процедури призначення на посади та кваліфікаційного оцінювання суддів. Богдан Львов порадив колегам більше часу приділяти професійному вдосконаленню та побажав натхнення на подальшу плідну роботу.

Голова ВРЮ Бенедисюк також зосередив увагу на судовій реформі та змінах в частині повноважень Вищої ради юстиції.

«Ми працюємо над тим, щоб створити систему, яка б унеможливила будь-який вплив на судову владу, яка має бути незалежною, авторитетною і яка б відповідала вимогам суспільства», зазначив Бенедисюк.

Під час навчальної програми суддівська аудиторія прослухає низку тематичних лекцій з питань господарської юрисдикції від суддів Вищого господарського суду України, провідних юристів та науковців.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у ВГСУ обговорюють зміни до Конституції в частині правосуддя.

Коментарі
Додати коментар