До новин

НБУ змінив структуру свого департаменту інспектування банків

24 вересня, 2015
Законодавство
НБУ змінив структуру свого департаменту інспектування банків

Правління Національного банку України затвердило нову структуру департаменту інспектування банків.

Про це повідомила директор відповідного департаменту Тетяна Лебединець, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу регулятора.

«Змінилася навіть назва – тепер це Департамент інспекційних перевірок банків. Нині в інспектуванні відбувається революційна зміна підходу, перехід на risk-based approach (підхід, заснований на оцінці ризику). Замість однакових за функціями відділів під назвами на зразок «відділ № 1», «відділ № 2», «відділ № 3» у нас з’явилися три управління, які займаються відповідно операційними, фінансовими та інформаційними ризиками», – зазначила Лебединець і додала, що такий поділ дасть змогу фахівцям департаменту краще розбиратися в конкретній сфері, що позитивно позначиться на якості і глибині інспекційних перевірок.

Крім того, за словами чиновниці, департамент планує провести переатестацію своїх співробітників. «У нас немає мети просто провести скорочення. Але в департаменті повинні працювати професійні, досвідчені люди, з імунітетом до корупції. Такі вимоги ставитимуться як перед новими співробітниками, так і перед старими», – підкреслила Лебединець.

Коментарі
Додати коментар