До новин

Російські банки намагаються позбутися рекордної кількості безнадійних боргів

25 вересня, 2015
Законодавство
Російські банки намагаються позбутися рекордної кількості безнадійних боргів

Банківські установи Російської Федерації за січень-вересень 2015 року виставили на продаж «погані» роздрібні кредити на загальну суму 245 млрд рублів.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Ведомости»

За інформацією російської колекторської компанії «Секвоя кредит консолідейшн», кількість виставлених на продаж «поганих» кредитів зросла на 42%.

При цьому «Перше колекторське бюро» називає ще більшу цифру – 390 млрд рублів проти минулорічних 230 млрд.

«Перше колекторське бюро» в своїх розрахунках враховує всі оголошені тендери, а «Секвоя кредит консолідейшн» – результати проведених торгів.

Рекордне зростання виставлених на торги боргів до кінця року сума може ще зрости – пік продажів поганих боргів традиційно припадає на четвертий квартал.

Цього року серед виставлених на продаж портфелів вперше стала помітна іпотека – 6% проти 1% рік тому.

Також подвоївся за рік і середній розмір кредитів, рік тому на боржниках висіло в середньому по 50 тис. рублів, а до жовтня ця цифра сягне 99,5 тис.

При цьому експерти звертають увагу на те, що при збільшенні суми боргу зменшується ймовірність його повернення фінустанові.

Перш ніж продавати портфелі, банки кілька разів перепродають «погані» кредити через колекторів за агентськими схемами і пізніше на продаж виставляється практично безнадійний борг – переважно старший ніж  два роки.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, українська «дочка» російського ВТБ Банку отримала рекордний збиток.

Коментарі
Додати коментар