До новин

S&P знизило рейтинг України до «вибіркового дефолту»

29 вересня, 2015
Законодавство
S&P знизило рейтинг України до «вибіркового дефолту»

Служба кредитних рейтингів Standard&Poor's знизила довгострокові суверенні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті з «СС» до «SD», або рівня «вибіркового дефолту».

Про це йдеться в повідомленні агентства, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Рейтинг «SD» означає, що емітент відмовився від виплат за деякими зобов'язаннями.

У той же час агентство підтвердило довгостроковий і короткостроковий рейтинги країни в національній валюті на рівні «CC+/C». Прогноз по довгостроковому рейтингу в національній валюті негативний.

S&P вказує, що, незважаючи на підтримку великими кредиторами реструктуризації, агентство як і раніше бачить можливість того, що інші групи кредиторів можуть, в кінцевому рахунку, не погодитися на пропозицію щодо обміну.

Відносно визначення статусу єврооблігацій з погашенням в грудні 2015 року на 3 млрд доларів, які були викуплені в грудні 2013 року Фондом національного добробуту РФ, S&P вважає, що його статус визначить рада виконавчих директорів МВФ.

Мінфін при офіційному оголошенні про реструктуризацію єврооблігацій 22 вересня вказував, що рішення про тимчасове призупинення платежів в рамках такої реструктуризації очікувано може призвести до подальшого технічного зниження рейтинговими агентствами суверенного рейтингу України.

«Однак ця дія рейтингових агентств є очікуваною, технічною і тимчасовою. Відразу після юридичного завершення процесу реструктуризації, ми очікуємо перегляду та підвищення суверенного рейтингу з боку міжнародних рейтингових агентств, як це сталося під час і після юридичного оформлення угоди з перепрофілювання єврооблігацій Укрексімбанку та Ощадбанку», - зазначали у Мінфіні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, S&P прогнозує крах банків Росії.           

Коментарі
Додати коментар