До новин

Кредитори можуть отримати страховку від дефолту за євробондами України

30 вересня, 2015
Борги
Кредитори можуть отримати страховку від дефолту за євробондами України

Міжнародна асоціація свопів і деривативів може провести 6 жовтня аукціон з відшкодування застрахованим від дефолту України за допомогою механізму CDS (кредитно-дефолтні свопи) кредиторам.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сайт асоціації.

Згідно з повідомленням, асоціація готова провести аукціон тільки в тому разі, якщо Україна виконуватиме анонсовані домовленості про реструктуризацію зовнішнього боргу і не робитиме планових виплат з обслуговування облігацій до 3 жовтня.

Крім того, асоціація закликала кредиторів, що володіють борговими зобов'язаннями України та потенційно претендують на відшкодування, надати всю необхідну інформацію до 29 вересня.

Також у повідомленні наголошується, що організація вже розпочала попередню підготовку до проведення аукціону.

На засіданні 23 вересня Комітет Міжнародної асоціації свопів і деривативів визнав боргову операцію України кредитною подією - мораторієм і розпочав обговорення умов виплат кредиторам, застрахованим від дефолту України.

Україна і Комітет кредиторів 27 серпня досягли угоди про реструктуризацію частини державного боргу загальним обсягом 18 млрд доларів.

Реструктуризація передбачає повне списання 3,6 млрд доларів, відстрочку платежів за тілом кредиту у сумі 11,5 млрд доларів на 4 роки, а також фіксування ставки купона за всіма бондами на рівні 7,75% річних.

17 вересня Верховна Рада конституційною більшістю ухвалила урядовий пакет законів, що дозволяє завершити процес реструктуризації на узгоджених з кредиторами умовах.

Зокрема, уряду вдалося узгодити з парламентаріями механізм компенсації втрат кредиторів в обмін на часткове списання боргу у разі зростання ВВП України більш ніж на 3% щорічно після 2020 року.

Президент України Петро Порошенко підписав закони про реструктуризацію 18 вересня. У рамках цих законів Мінфін цього тижня розпочне обмін реструктурованих облігацій на нові і призупинить обслуговування старих облігацій.

Коментарі
Додати коментар