До новин

Цього тижня Рада розгляне законопроекти щодо реформи системи виконання судових рішень

06 жовтня, 2015
Законодавство
Цього тижня Рада розгляне законопроекти щодо реформи системи виконання судових рішень

Верховна Рада України на цьому тижні планує розглянути президентські законопроекти «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів».

Про це повідомив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», представник Президента у Верховній Раді Степан Кубів в ході погоджувальної ради, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Так, за словами Кубіва, основна мета цих документів  - реформувати систему виконання судових рішень.

«Передбачають впровадження комбінованої системи виконання рішень, шляхом модернізації служби державних виконавців та запровадження інституту приватних виконавців. Також, ці законопроекти визначають основні напрямки діяльності з примусового виконання рішень державними та приватними виконавцями, їх завдання та правовий статус», - зазначив нардеп.

Окрім того, законопроект «Про виконавче провадження» передбачає формування відкритого Єдиного реєстру боржників, вводить автоматизацію процедур виконання рішень шляхом електронної реєстрації документів, повного фіксування процесуальних рішень та виконавчих дій в автоматизованій системі, оптимізує терміни проведення виконавчих дій, посилює відповідальність боржника у виконавчому провадженні, істотно підвищує розміри штрафів, що накладаються виконавцем, визначає перелік питань, які не можуть виконуватися приватними виконавцями» - додав Кубів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в середині серпня Порошенко вніс до Ради законопроекти щодо реформування системи виконання судових рішень.

Коментарі
Додати коментар