До новин

Мінфін та НБУ пропонують Раді закон, що зменшить ризик банкрутств в Україні

08 жовтня, 2015
Законодавство
Мінфін та НБУ пропонують Раді закон, що зменшить ризик банкрутств в Україні

Національний банк та Міністерство фінансів України розробили законопроект, який дозволяє провести фінансову реструктуризацію кредитів юридичних осіб, що у свою чергу знизить ризик банкрутств та припинення господарської діяльності підприємств в країні.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Нацбанку.

«Проект закону України «Про фінансову реструктуризацію» підготовлено з метою відновлення економічної активності підприємств та пожвавлення їх кредитування банками, що допоможе закласти підґрунтя для сталого економічного зростання України», - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра фінансів Артема Шевальова, позитив від цієї законодавчої ініціативи відчують підприємства, банківський сектор, громадяни та економіка в цілому.

«Цим законопроектом ми вирішуємо проблему значної кількості проблемних кредитів, ризику банкрутств та припинення господарської діяльності підприємств, що відчувають тимчасові проблеми з ліквідністю, але мають всі можливості для відновлення здорової економічної діяльності, якщо допомогти їм вирішити проблему «поганих» кредитів», - сказав він.

Як наголошується, до цього часу Україна не мала спеціальних законодавчих актів щодо процедури реструктуризації кредитів юридичних осіб. Фінансові установи намагалися самостійно працювати з боржниками, проте не завжди успішно.

За словами заступника голови Національного банку України Владислава Рашкована, завдяки проведенню фінансової реструктуризації банки відчують полегшення у вигляді зменшення кількості проблемних кредитів та зможуть спрямувати кошти на кредитування економіки зростання.

Коментарі
Додати коментар