До новин

БЕБ викрило "конвертаційний" центр, який перевів у готівку 3,5 мільярда

22 вересня, 2022
Новини
БЕБ викрило "конвертаційний" центр, який перевів у готівку 3,5 мільярда

Фахівці Бюро економічної безпеки викрили діяльність конвертаційного центру, який використовуючи фіктивні підприємства, допомогав реальному сектору економіки приховувати та переводити прибутки в готівку.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Працівники відомства зазначають, що орієнтовна сума здійснених тіньових безготівкових операцій становить понад 3,5 млрд грн.

Правоохоронці встановили, що службові особи Держгеокадастру одного з районів Київщини, зловживаючи службовим становищем, незаконно приймали рішення щодо передачі земельних ділянок у власність фізичним та юридичним особам.

Аналізуючи інформацію щодо власників земельних ділянок і було викрито "конвертаційний центр". Працівники БЕБ провели 8 санкціонованих обшуків в приміщенні сільської ради, офісних та житлових приміщеннях фігурантів. 

В одному з офісів вилучено 346 печаток суб’єктів господарювання серед них нерезиденти, офшорні компанії, реквізити яких використовувалися для виведення грошових коштів за кордон, а також вилучено боєприпаси та вибухові речовини тощо. 

Крім цього, під час обшуків також виявили печатки благодійних організацій. Наразі вони перевіряються на причетність до фактів розкрадання благодійних коштів.

Земельні ділянки загальною площею 209 га, що розташовані в межах зазначеної ОТГ арештовані районним судом міста Києва.

Коментарі
Додати коментар