До новин

«Нафтогаз» винен «Укргазвидобуванню» ще 7,6 млрд

21 жовтня, 2015
Борги
«Нафтогаз» винен «Укргазвидобуванню» ще 7,6 млрд

Заборгованість НАК «Нафтогаз України» перед ПАТ «Укргазвидобування» за газ, що був видобутий в літній період, становить 7,6 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні «Укргазвидобування», передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як наголошується, у 2015 році компанія отримала від  НАК «Нафтогаз України» 8,1 млрд гривень, з яких 2,2 млрд гривень - це сплата заборгованості за газ, спожитий у 2014 році і 5,9 млрд гривень - за газ, реалізований в 2015 році для споживання населенням.

«На даний момент залишається заборгованість НАК «Нафтогаз України» перед ПАТ «Укргазвидобування» в розмірі 7,6 млрд гривень за газ, що був видобутий в літній період, коли споживання мінімальне, та був закачаний в підземні сховища, але ще не реалізований споживачам.

У компанії повідомили, що після початку опалювального сезону та реалізації цього газу населенню, а це листопад-грудень 2015 року, ПАТ «Укргазвидобування» очікує на закриття цієї заборгованості від НАК «Нафтогаз України».

Також наголошується, що розрахунки за спожитий газ та виплати за ренту за газ здійснюються згідно плану, який ще навесні був узгоджений між урядом, МВФ, «Нафтогазом та ПАТ «Укргазвидобування».

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» у повному обсязі розрахувався з ПАТ «Укргазвидобування» за газ, придбаний у видобувного підприємства до 2015 року та в поточному році, сплативши 8,1 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ вимагає в суді від «Укргазвидобування» 107 млн грн для збанкрутілого Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар