До новин

Мережа книгарень «Буква» заборгувала бюджету 3 млн, - ДФС

22 жовтня, 2015
Борги
Мережа книгарень «Буква» заборгувала бюджету 3 млн, - ДФС

Державна фіскальна служба України звинувачує мережу «Буква у несплаті 3 млн гривень податків, проте у мережі це спростовують.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Радіо Свобода».

Суть справи у тому, що ДФС вказує на ввезення «Буквою» книжкової продукції з Росії за заниженими цінами і, як наслідок, несплату податків на суму понад 3 млн гривень.

У мережі «Буква» ці звинувачення відкидають.

«Розслідується кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків службовими особами одного з підприємств Києва, яке у період 2015 року здійснило вивезення з Російської Федерації на територію України книжкової продукції за заниженими цінами. У подальшому, шляхом реалізації через ланцюг підконтрольних підприємств та фізичних осіб-підприємців їхня вартість завищена в понад 6 разів і реалізована», – зазначили у ДФС.

У Фіскальній службі зазначають, що в рамках вказаного провадження проведений комплекс слідчих дій – вилучені документи і книжкова продукція з ознаками контрафактної.

У «Букві» звинувачення податківців відкидають.

«Наше підприємство купує книжки на території України. Ми не ввозимо книжок з Росії взагалі. А книжки, які вони ( ДФС – ред.) вилучали, були надруковані в Україні. 1,6 млн гривень – це обіг підприємства, яке працює з мережею і щодо якого порушене провадження», – заявили у прес-службі мережі книгарень «Буква».

Нагадаємо, 28 вересня у Державній фіскальній службі повідомили про проведення обшуків у столичній мережі книгарень «Буква».

Тоді у ДФС заявили, що проводять досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами одного із підприємств міста Києва, яке займається імпортом на територію України книжкової продукції із Росії. У мережі книгарень «Буква» тоді заявили, що не вважають себе винними за жодним із висунутих ДФС звинувачень.

Коментарі
Додати коментар