До новин

У Фінляндії конфіскували три приватні російські літаки через санкції

23 листопада, 2022
Новини
У Фінляндії конфіскували три приватні російські літаки через санкції

Управління зі стягнення боргів Фінляндії конфіскувало три приватних літаки, які належать росіянам. Причина - підозра, що літаки належать або використовуються особами, які перебувають під санкціями.

Про це пише Yle.

Зазначається, що літаки експлуатує фінська компанія Polar Aviation oy.

За даними журналістів Yle, літаки належать російському бізнесменові Сергію Грищенку.

"Компанія Polar Aviation oy внесена до реєстру повітряних суден Фінляндії як експлуатант вилучених літаків. У своїх публічних рішеннях Управління зі стягнення боргів не розкриває, на чому ґрунтуються підозри в тому, що літаки використовуються особами, які перебувають під санкціями", - йдеться у статті.

У розслідуванні журналістів йдеться, що підозри можуть ґрунтуватися на зв'язках Polar Aviation з олігархом Геннадієм Тимченком, якого внесено до санкційних списків ЄС і США. Тимченко - громадянин Фінляндії та Росії.

Волночас Polar Aviation заперечує зв'язки з Тимченком.

"Компанія відмовилася надати фінській владі списки пасажирів за 2021-2022 роки. У рішенні Управління зі стягнення боргів йдеться, що на перше прохання фінської влади компанія відповіла відмовою, після повторного прохання надала неповні списки.

У Polar Aviation кажуть, що рішення Управління зі стягнення боргів є помилковим, і компанія надала всі документи, запитані фінською владою", - пише Yle.

Три конфісковані літаки було внесено до реєстру повітряних суден у Фінляндії в серпні 2021 року. Відтоді літаки здійснили сотні польотів, зокрема, до Відня, Гамбурга, Марокко, Італії та Дубая.

Загалом із лютого 2022 року Управлінням зі стягнення боргів здійснено 187 санкційних вилучень і тимчасових заходів на суму майже 200 мільйонів євро.

Коментарі
Додати коментар