До новин

Країни ЄС наростили імпорт російського дизпалива напередодні ембарго

23 листопада, 2022
Новини
Країни ЄС наростили імпорт російського дизпалива напередодні ембарго

Європейські трейдери наростили імпорт російського дизелю, аби встигнути заповнити сховища в регіоні напередодні того, як в лютому в блоці почне діяти ембарго на нафтопродукти з РФ.

Про це повідомляє Reuters.

Європейський Союз заборонить імпорт російських нафтопродуктів з 5 лютого, що стане наслідком заборони імпорту на російську нафту, яка набуде чинності в грудні.

Поставки російського дизельного палива, призначеного для зберігання в регіоні Амстердам-Роттердам-Антверпен (ARA), зросли до 215 тисяч барелів на добу з 1 по 12 листопада, пояснює старша аналітикиня енергетичної компанії Vortexa. Це на 126% більше, ніж у жовтні.

За даними Refinitiv, в листопаді дизельне паливо з Росії становило 44% від загального обсягу європейського імпорту автомобільного палива в листопаді в порівнянні з 39% в жовтні. Серед причин – обмежена кількість альтернативних джерел, доступних у короткостроковій перспективі.

Хоча залежність Європи від російського палива впала з понад як 50% до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Росія залишається найбільшим постачальником дизельного палива на континенті.

"ЄС повинен буде забезпечити близько 500-600 тис. барелів на добу дизельного палива, щоб замінити російські поставки. Заміна надходитиме зі США, а також з країн на схід від Суеца, в першу чергу з Близького Сходу та Індії", – розповідає Юджин Лінделл, аналітик ринку нафтопереробки та нафтопродуктів в FGE.

Коментарі
Додати коментар