До новин

НБУ погодив набуття істотної участі власникам трьох банків

29 жовтня, 2015
Законодавство
НБУ погодив набуття істотної участі власникам трьох банків

Національний банк України погодив набуття істотної участі акціонерам трьох фінустанов: Першого інвестиційного банку, Комінвестбанку та А-Банку.

Про це йдеться в рішеннях Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Погоджено набуття прямої істотної участі в розмірі 24,5277% у ПАТ «Перший інвестиційний банк» Спектору Михайлу Йосифовичу. На початку 2015 року учасниками банку були 17 юридичних та 17 фізичних осіб. Інший власник істотної участі Клещук Олександр Олександрович володіє 48% акцій банку.

У ПАТ «Комінвестбанк» погоджено набуття істотної участі Гісему Володимиру Васильовичу та Гісему Мирославу Володимировичу, які незалежно від формального володіння мають можливість вирішального впливу на управління та діяльність банку. Станом на 01 січня 2015 року 84,12% акцій банку належать ОП «Ужгородський коньячний завод», ще 15,88% - ТОВ «Латуж» (акціонери – Гісем Володимир Васильович та Білинець Надія Григорівна).

Родина Суркісів у складі Суркіса Ігоря Рахмільовича, Суркіс Марини Ігорівни, Суркіса Григорія Михайловича та Суркіс Світлани Григорівни отримала погодження на набуття істотної участі у ПАТ «А-Банк». На початок 2015 року учасниками банку були 12 юридичних та 1 фізична особа, без власників істотної участі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ще 5 банків надали НБУ інформацію про своїх власників.

Коментарі
Додати коментар