До новин

НБУ отримав ще одну нагороду Central Banking Awards

22 березня, 2023
Новини
НБУ отримав ще одну нагороду Central Banking Awards

Національний банк України отримав ще одну міжнародну нагороду Central Banking Awards - у номінації "Ініціатива у сфері платіжної та ринкової інфраструктури".

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Суддівська колегія Central Banking відзначила Нацбанк за розвиток державної системи віддаленої ідентифікації - Системи BankID НБУ.

Система BankID НБУ забезпечує стабільний та безперебійний доступ українським громадянам до важливих державних та фінансових сервісів", - йдеться у повідомленні.

Як зауважили міжнародні експерти, під час війни її безперервна робота набула особливої цінності, адже надала громадянам нагальну можливість продовжувати отримувати державні та фінансові послуги дистанційно, додали в НБУ.

Зокрема, українці, яким довелося залишити домівки у зв’язку з бойовими діями, змогли отримати безперешкодний доступ до електронних документів та сервісів державного мобільного додатка "Дія".

"Крім того, громадяни мали можливість дистанційно відкривати рахунки в банках, здійснюючи ідентифікацію за допомогою системи. Наприклад, тоді, коли не мали можливості відвідати відділення банку через вимушене переміщення або коли банк не міг здійснити фізичне обслуговування клієнтів в умовах війни", - йдеться у НБУ.

Система BankID НБУ на сьогодні налічує 130 учасників. Це 39 банків-ідентифікаторів та 91 абонент - надавач послуг. Щодня у системі відбувається близько ста тисяч успішних електронних ідентифікацій (32,8 млн за 2022 рік, що на 9% більше, ніж у 2021 році).

Коментарі
Додати коментар