До новин

Нафтовий бізнес Медведчука в РФ поповнився двома мережами АЗС

23 березня, 2023
Новини
Нафтовий бізнес Медведчука в РФ поповнився двома мережами АЗС

Пов'язаний із Віктором Медведчуком російський нафтовий бізнес у вересні 2022 року поповнився двома мережами АЗС на території Липецької, Тюменської та Курганської областей.

Про це йдеться у спільному розслідуванні "Схем" (Радіо Свобода) та проєкту Scanner Project.

Журналісти з'ясували, що восени 2022 року менеджмент компаній, задіяних у переробці та експорті нафтопродуктів із російського заводу родини Медведчука у 2020 році, взяв під контроль дві мережі АЗС у Росії.

"Йдеться про автозаправки "ЛТК" (наразі працюють сім АЗС у Липецькій області і планується розширення) та "Новый поток" (на території Тюменської та Курганської області працюють 26 заправок)", - йдеться у розслідуванні.

Розслідувачі зазначають, що загалом ці 33 російські заправки разом із компанією ООО "Трейдпроект" перейшли під контроль менеджменту Медведчука на початку вересня 2022 року.

Тоді акції материнської компанії - АО "ГК Маркет" - викупили Тимур Абертасов (працював у компанії "ЮГ Энерго" Оксани Марченко) та Микола Сухов (директор представництва швейцарської NewCoal Trading, через яку нафтопродукти із заводу Медведчука постачалися у США для ExxonMobil), додають "Схеми".

"Крім мережі заправок, АО "ГК Маркет" володіє компанією "АТИ", яка надає брокерські послуги на ринку природного газу, дизелю, бензину, нафти, нафтопродуктів та зріджених вуглеводневих газів. В "АТИ" запевняють, що мають "доступ до всіх товарно-сировинних бірж Росії", - йдеться у матеріалі.

Журналісти звернулися до прессекретаря Віктора Медведчука з проханням надати коментар щодо нововиявленого бізнесу, але відповіді "Схеми" поки не отримали. Абертасов і Сухов відмовилися від коментарів.

Коментарі
Додати коментар