До новин

НБУ переносить терміни діагностики другої двадцятки банків

04 листопада, 2015
Законодавство
НБУ переносить терміни діагностики другої двадцятки банків

Національний банку України переносить терміни діагностики другої двадцятки банків у зв’язку зі зміною підходів регулятора до оцінки кредитного ризику фінустанов.

Про це на нараді очільників НБУ з керівниками найбільших банків заявив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Писарук анонсував зміну підходів Національного банку до оцінки кредитного ризику банків.

«Вчора ми направили проект нової Інструкції щодо оцінки кредитного ризику. У нас було багато внутрішніх обговорень із залученням міжнародних консультантів. Нам вдалося створити документ, який відповідає світовим стандартам. Ми плануємо ввести зазначену інструкцію в дію з 1 квітня, тобто у нас є приблизно півроку перехідного періоду», − зазначив перший заступник Голови Національного банку.

Він зазначив, що у зв’язку з цим буде перенесено терміни діагностики другої двадцятки банків.

«Ми планували проводити діагностику другої двадцятки станом на 1 жовтня. Але, ураховуючи те, що вже з 1 квітня 2016 року банки будуть оцінювати кредитні ризики згідно з новою інструкцією, ми вирішили цей термін перенести, щоб оцінювати якість кредитних портфелів згідно з новою інструкцією і, можливо, з деякими змінами методології», − додала директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МВФ очікує від НБУ остаточних результатів стрес-тестування банків.

Коментарі
Додати коментар