До новин

Shutterstock купує у Meta платформу Giphy за $53 мільйони

25 травня, 2023
Новини
Shutterstock купує у Meta платформу Giphy за $53 мільйони

Компанія Shutterstock купує платформу анімаційних зображень Giphy у техгіганта Meta Platforms за 53 млн дол після доручення британського регулятора.

Про це повідомляє Reuters.

Giphy володіє найбільшим у світі сховищем анімованих зображень, або GIF-файлами, а також веб-стікерами, які використовуються у Facebook, Instagram, TikTok і Microsoft Teams. Контент платформи щодня збирає 15 мільярдів показів та має офіційні матеріали від великих медіа-компаній на кшталт Disney та Netflix, .

У 2020 році Meta, яка тоді ще мала назву Facebook, оголосила про придбання сервісу анімованих зображень Giphy за 400 млн дол – майже увосьмеро дорожче, ніж продала її зараз. Проте торік британський антимонопольний регулятор наказав Meta продати Giphy через побоювання, що компанія може обмежити доступ до контенту з боку таких конкурентів, як Snapchat і Twitter.

Угода стала першим випадком, коли регулятор змусив американського технологічного гіганта продати вже придбану компанію.

Акції Shutterstock, яка очікує закриття угоди наступного місяця, зросли на 4% до початку торгів. Компанія заявила, що цього року Giphy отримає "мінімальний" дохід, а з 2024 року почне працювати над його збільшенням.

За даними Shutterstock, угода з Giphy дозволить компанії отримати доступ до близько 1,7 мільярда щоденних користувачів.

Коментарі
Додати коментар