До новин

Американський суд зобов'язав Аргентину виплатити кредиторам понад $6 млрд

05 листопада, 2015
Борги
Американський суд зобов'язав Аргентину виплатити кредиторам понад $6 млрд

Суд у Нью-Йорку зобов'язав владу Аргентини додатково виплатити іноземним кредиторам 6,1 млрд доларів для врегулювання спору держави з власниками її облігацій.

 Відповідну постанову виніс у 30 жовтня суддя Томас Грієса, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Загальна сума, яку Буенос-Айрес повинен сплатити власникам аргентинських державних боргових паперів, становить близько 8 млрд доларів. Мова йде про виплати іноземним хедж-фондам, які не погодилися на запропоновану раніше Аргентиною реструктуризацію державної заборгованості, що залишилася в спадок після найбільшого в історії країни дефолту 2001 року.

Деякі з виплат Аргентина здійснювала через нью-йоркський банк, таким чином потрапивши під юрисдикцію американської юстиції. Суд США встав на захист інтересів кредиторів, які наполягали на повній виплаті боргу. Суддя зобов'язав Аргентину розрахуватися з іноземними хедж-фондами, що скупили свого часу за безцінь дефолтні облігації.

За словами представників Аргентини, країна зацікавлена в тому, щоб розрахуватися зі 100% своїх кредиторів, але на рівних і чесних для всіх умовах, не зазнаючи зовнішнього тиску і шантажу. Буенос-Айрес запропонував власникам реструктурованих облігацій отримувати свої відсотки в аргентинських банках, щоб тим самим уникнути втручання суду США, однак переважна більшість кредиторів на це не погодилася.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Аргентина знаходиться на шостому місці серед країн – потенційних банкрутів, при цьому Україна посідає перше місце.

Коментарі
Додати коментар