До новин

США ще на рік продовжили безмитний режим для української сталі

02 червня, 2023
Новини
США ще на рік продовжили безмитний режим для української сталі

США звільнили українську сталь від 25% мита ще на один рік - відповідну прокламацію видав президент США Джозеф Байден за поданням міністра торгівлі США Джини Раймондо.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Президент США підтримав ініціативу Джини Раймондо і звільнив від мит також сталь з ЄС, яка виготовлена з української сировини, додали в міністерстві.

"Впродовж цього року ми пояснювали партнерам, що головний спосіб відновити українську металургію - це інтегрувати її у виробничі ланцюги в ЄС і США. Прокламація президента США - один з найбільш практичних способів посилити таку інтеграцію", - заявила перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко.

"Україна також працює з ЄС над інтеграцією ринків сталі. Автономні торгові заходи ЄС, продовжені на рік 25 травня, передбачають звільнення української сталі від сплати антидемпінгових та захисних мит.

Крім того в рамках промислового діалогу Україна-ЄС започатковано окремий діалог щодо сталі, який включає виробників сталі", - додали в Мінекономіки.

Виробництво сталі в Україні в першому кварталі 2023 року було на 66,22% меншим, ніж у першому кварталі 2022 року - 1,23 млн тонн проти 3,6 млн тонн відповідно, зазначили в міністерстві.

9 травня 2022 року США встановили річний безмитний режим для української сталі.

Коментарі
Додати коментар