До новин

Кредитори Києва відмовилися реструктурувати $550 млн боргу

06 листопада, 2015
Борги
Кредитори Києва відмовилися реструктурувати $550 млн боргу

Спеціальний комітет кредиторів не підтримав погоджені Міністерством фінансів та КМДА умови реструктуризації єврооблігацій Києва на 550 млн доларів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Мінфіну.

Вчора, 5 листопада 2015 року Київська міська рада схвалила попередні основні умови обміну непогашених облігацій участі у позиках на загальну суму 550 млн доларів зі строком погашення у 2015 та 2016 роках на нові ОЗДП на сукупну основну суму ОЗДП у розмірі 412,5 мільйонів доларів з погашенням у 2019 та 2020 роках.

«Міністерство фінансів також погодило попередні основні умови обміну облігацій, включаючи попередні основні умови Нових облігацій, та висловило підтримку Київської міської раді в процесі здійснення запропонованого обміну», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що відповідно до рішення відсотки, нараховані за облігаціями, будуть капіталізовані та додані до основної суми нових облігацій, що будуть надані держателям, які візьмуть участь в їх обміні, після завершення процедури обміну.

Процентна ставка за новими облігаціями становитиме 7,75% річних. Держателі облігацій, що візьмуть участь в їх обміні, також отримають державні деривативи України на умовну суму в розмірі списання 25% основної суми за їхніми облігаціями.

Крім того уточнюється, що протягом останніх місяців в ході переговорів представники міста Києва та спеціального комітету кредиторів за участю представників Міністерства фінансів, не досягнули згоди щодо умов проведення операції з реструктуризації боргу.

«Місто Київ та Міністерство фінансів вважають, що остання пропозиція, надана містом Києвом СКК, є справедливим і розумним компромісом, який, тим не менше, комітет не підтримав», - йдеться у повідомленні.

«Київська міська рада очікує, що про початок формальної операції з реструктуризації боргу на зазначених вище умовах буде оголошено протягом найближчих тижнів», - заявили у Мінфіні.

Коментарі
Додати коментар