До новин

Великий виробник акумуляторів Westa не знайшов, як реструктурувати борги

05 березня, 2015
Борги
Великий виробник акумуляторів Westa не знайшов, як реструктурувати борги

Холдингова компанія великого виробника акумуляторів "Веста" Westa ISIC не змогла досягти угоди з українськими банками про реструктуризацію кредитної заборгованості.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinMaidan.

"З урахуванням економічної та політичної кризи в Україні поточний рівень боргу є нестерпним для компанії і може призвести до припинення виробництва і продажу усіх українських дочірніх компаній. А також до продовження банкрутства цих "дочок": "Веста-Дніпро", ТОВ "Веста Індастріал" і ТОВ "Промислові енергетичні системи", - йдеться в заяві ради директорів компанії на Варшавській фондовій біржі.

Крім того, Westa ISIC може втратити контроль над найважливішими активами, які перебували в заставі у кредиторів.

Також рада директорів інформує, що через відсутність коштів компанія не може задовольнити деякі вимоги нормативних актів, зокрема, опублікувати аудовану консолідовану звітність.

За даними Westa ISIC, акціонером 75% її акцій є кіпрська Vankeria Consultants Limited, яка належить батькові депутата Дениса Дзензерського - Віктору Дзензерському. Віктор Дзензерський є членом ради директорів Westa ISIC.

Нагадаємо, що в грудні 2014 року суд визнав банкрутом і почав процедуру ліквідації виробника акумуляторних батарей з Дніпропетровська - заводу "ВЕСТА-Дніпро".

Коментарі
Додати коментар