До новин

Мінфін завершив реструктуризацію держборгу

16 листопада, 2015
Борги
Мінфін завершив реструктуризацію держборгу

Міністерство фінансів України завершило реструктуризацію державного та гарантованого боргу за 13 випусками облігацій зовнішніх держпозик України та гарантованих державою єврооблігацій.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства.

«Після прийняття на зборах власників облігацій, що відбулися 14 жовтня, рішень кваліфікованої більшості держателів цих випусків облігацій, держателі, які вчасно подали відповідні розпорядження щодо участі, вже сьогодні отримують нові облігації та державні деривативи згідно з умовами обміну», - зазначили у МФУ

«Ми закриваємо важливу главу в історії економіки України та відкриваємо іншу. Мало хто вірив, що нам вдасться зробити це, коли ми розпочинали процес реструктуризації вісім місяців тому. Успішне завершення реструктуризації боргу, яку ми досягли, уникнувши дефолт, посилює позиції економіки України і є важливою передумовою для повернення до економічного зростання», - заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

Завершення пропозиції обміну включає реструктуризацію зовнішнього державного боргу України на суму близько 15 млрд доларів, досягнення зменшення боргу України на 20% (близько 3 млрд. дол. США) та дозволяє Україні уникнути сплати попередньо запланованих 8,5 млрд. дол. США основної суми боргових зобов’язань, що підлягали виплаті за такими облігаціями до кінця 2018 року.

Ця успішна боргова операція є ключовою складовою реалізації Механізму розширеного фінансування, ухваленого МВФ у березні 2015 року і є результатом семи місяців напруженої роботи усіх органів влади України, яку координувало Міністерство фінансів, метою якої було переконання держателів облігацій у необхідності реструктуризації боргу України.

Держателі тринадцяти випусків облігацій, які схвалили відповідні рішення зборів держателів кваліфікованої більшості і вчасно подали відповідні розпорядження щодо участі до завершення обумовленого кінцевого строку, сьогодні отримують у зв’язку із завершенням нові облігації через клірингові системи.

Відповідно до умов обміну доходність нових облігацій становить 7,75% річних та зі строком погашення з 2019 до 2027 роки.

Ккрім цього, за умовами обміну передбачено випуск державних деривативів. Держателі отримають у встановленому порядку права на облігації та державні деривативи через клірингові системи та їх відповідних зберігачів відповідно до процедур таких клірингових систем та зберігачів.

Лише один випуск облігацій України не брав участі в пропозиції обміну, а саме облігації зі строком погашення у грудні 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кремль знову погрожує Україні дефолтом.

Коментарі
Додати коментар