До новин

В Києві дискутували з питань стягнення, реструктуризації та банкрутства

19 листопада, 2015
Законодавство
В Києві дискутували з питань стягнення, реструктуризації та банкрутства

У Києві відбувся перший Форум з конкурсного права «Стягнення. Реструктуризація. Банкрутство», організований Асоціацією правників України за підтримки юридичної фірми «Apio Keпітал Групп», юридичної компанії «Алєксєєв, Боярчуков і партнери», компанії Factor Plus та юридичної компанії Moris Group.

Цей захід став першим, а отже унікальним майданчиком для обміну думками та досвідом між адвокатами та суддями, арбітражними керуючими та представниками банків, боржниками та кредиторами. Форум має на меті розробку спільних позицій щодо внесення змін до чинного законодавства про банкрутство та суміжних інститутів.

«Захід такої спрямованості проводиться в Україні вперше.  Чому виникла ідея його проведення?  Вже кілька років вирішення питань реструктуризації та банкрутства активно зустрічаються у практиці правників. І ми бачимо, що це питання цікавить не тільки юристів, а й звичайних українців», - підкреслив у вітальному виступі співорганізатор Форуму член правління Асоціації правників України Юліан Хорунжий.

За його словами, це напевно перший захід Асоціації правників України, який викликав велику зацікавленість серед загалу: простих українців-позичальників та боржників банків.

Розпочинаючи роботу Форуму, директор галузевого департаменту Міністерства юстиції України Олександр Олійник зазначив, що їх відомство спільно з національними та міжнародним експертами активно проводить законотворчу роботу у сфері банкрутства та вдосконалення системи виконання судових рішень в Україні.

«Міністерство юстиції активно співпрацює з Центром комерційного права, експертами Міжнародного валютного фонду, українськими правниками щодо вдосконалення законодавства в питаннях банкрутства і виконання судових рішень. Ми відкриті до співпраці. Ми хочемо почути всі думки практиків і побачити всі проблемні вектори у цих питаннях, аби вибудовати ефективну систему правосуддя», - зазначив Олександр Олійник.

Також представник Мінюсту підкреслив, що особисто він і міністр юстиції зацікавлений в тому, щоб законотворча діяльність в питаннях банкрутства не лобіювала чиїсь інтереси, а була направлена на покращення інвестиційного клімату в Україні і вибудовала дійсно ефективний і досконалий інститут банкрутства в нашій державі.

У наступних своїх матеріалах інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація висвітить найцікавіші доповіді учасників Форуму з конкурсного права.

Коментарі
Додати коментар