До новин

Рішення щодо боргу України необхідно прийняти найближчим часом, - Медведєв

20 листопада, 2015
Борги
Рішення щодо боргу України необхідно прийняти найближчим часом, - Медведєв

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв вважає, що рішення щодо пропозиції Росії, яка стосується реструктуризації боргу України перед РФ за євробондами на 3 млрд доларів, має бути прийнято в найближчі три тижні.

Про це заявив російським журналістам прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Він зазначив, що рішення з цього приводу має бути скоро прийнято, оскільки «в найближчі три тижні будуть розглядатися всі питання, пов'язані з Україною, з кредитними питаннями навколо України, будуть змінюватися деякі правила, які приймає для себе МВФ, тому що він теж залучений в ці переговори».

«Ну і нарешті, в грудні місяці настає дефолт за цим кредитом, і якщо не буде прийнято цих рішень, відповідно, ми виходимо з того, що Україна, як держава буде у простроченні, або висловлюючись іноземними термінами, в дефолті», - зазначив російський чиновник.

Медведєв сказав, що пропозиція про реструктуризацію була зроблена «у абсолютно партнерському ключі».

«Перемовини між нашим міністром фінансів та міністром фінансів України, як я розумію, на цю тему були проведені, також ця позиція була повідомлена керівництву МВФ», - сказав він.

Нагадаємо, Україна завершила реструктуризацію держборгу 13 випусків облігацій у зв'язку з початком обміну на нові державні облігації та деривативи 12 листопада. А російські облігації (так званий борг Януковича) на суму в 3 млрд доларів, не увійшли в перелік паперів, які пройшли реструктуризацію і підлягають обміну на нові папери.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кремль висловив готовність реструктурувати борг у 3 млрд доларів.

Коментарі
Додати коментар