До новин

НБУ зобов'язав банки розраховувати нормативи капіталу з урахуванням кредитного ризику

24 листопада, 2015
Законодавство
НБУ зобов'язав банки розраховувати нормативи капіталу з урахуванням кредитного ризику

Правління Національного банку України 19 листопада 2015 року прийняло постанову № 806, якою внесені зміни до «Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні» в частині врахування банками кредитного ризику, непокритого резервами за МСФЗ.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

«Постановою № 806 запроваджуються підходи щодо врахування банками кредитного ризику, непокритого резервами за МСФЗ. Так, згідно з постановою банки визначатимуть кредитний ризик за активними операціями у відповідності до вимог, встановлених Положенням про порядок формування та використання банками України резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями», - зазначили у прес-службі.

Величину непокритого кредитного ризику банки розраховуватимуть як перевищення сукупного розміру кредитного ризику за всіма активними операціями над сукупним розміром резервів за цими операціями згідно з МСФЗ.

Згідно з постановою, банки здійснюватимуть розрахунок нормативів капіталу з урахуванням величини непокритого кредитного ризику.

Постанова набере чинності з 21 грудня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ опублікував перелік ознак ризикової діяльності банків.

Коментарі
Додати коментар