До новин

Сьогодні «Метінвест» спробує домовитися з банками-кредиторами

30 листопада, 2015
Борги
Сьогодні «Метінвест» спробує домовитися з банками-кредиторами

Найбільша українська приватна гірничо-металургійна група «Метінвест» розраховує до кінця листопада 2015 року підписати угоду з банками-кредиторами про їх відмову від свого права висувати вимоги у зв'язку з певними наслідками і майбутніми випадками дефолту (stand still угода) до 31 січня 2016 року.

Про це на брифінгу розповів гендиректор «Метінвесту» Юрій Риженков, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«До 30 листопада сподіваємося підписати stand still – пакт про ненапад. Вони не подають на банкрутство», – сказав він.

За словами Риженкова, також тривають переговори щодо довгострокової реструктуризації боргу з кредиторами, зокрема і з банками, і з утримувачами єврооблігацій.

Він зазначив, що компанія продовжує платити відсотки за своїми зобов'язаннями перед усіма кредиторами, за винятком кредитів акціонерів. «За кредитами акціонерів ми не платимо відсотків», – сказав гендиректор.

Нагадаємо, власники єврооблігацій групи «Метінвест» з термінами погашення в 2015, 2017 і 2018 роках на загальну суму $1,1 млрд вже дали згоду на відмову від свого права висувати вимоги у зв'язку з певними наслідками і майбутніми випадками дефолту до 31 січня 2016 року. Був сформований спеціальний комітет, до якого увійшли власники понад 50% єврооблігацій, який для майбутніх переговорів щодо реструктуризації єврооблігацій, а також передекспортного фінасування на $1,1 млрд, призначив фінансовим радником The Blackstone Group International Partners LLP та юридичним радником Linklaters LLP. Емітент наприкінці вересня підтримав таке призначення і заявив про готовність співпрацювати з комітетом і його радниками.

За даними видання Debtwire, членами комітету переважно є утримувачі євробондів на суму $750 млн із терміном погашення у 2018 році і вони розглядають можливість конвертувати всі випуски в один з продовженим строком погашення. В обігу перебувають облігації на $289 млн із терміном погашення у 2017 році і на $85 млн - в 2016 році.

«Метінвест» підсумками 2014 року скоротив чистий прибуток на 59% порівняно з 2013 роком - до $159 млн, його консолідований виторг знизився на 18% - до $10,565 млрд.

Коментарі
Додати коментар