До новин

Підприємства-банкрути Львівщини заборгували 45,6 млн грн зарплат

30 листопада, 2015
Борги
Підприємства-банкрути Львівщини заборгували 45,6 млн грн зарплат

Підприємства Львівської області, що збанкрутували, станом на вересень 2015 року накопичили 45,6 млн гривень боргів із зарплати перед своїми працівниками.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

«У випадку зростання заборгованості із заробітної плати на Львівщині керівники районів та міст обласного значення ініціюватимуть відкриття кримінальних проваджень», - доручив голова ОДА Олег Синютка на колегії облдержадміністрації.

Зазначимо, що сума невиплаченої заробітної плати на всіх підприємствах Львівської області упродовж 2015 року збільшилась на 4,5% і у вересні склала 80,6 млн. грн. З цієї суми 36,2% – заборгованість економічно активних підприємств, 56,6% – підприємств-банкрутів, 7,2% – економічно неактивних підприємств.

Керівника області обурив факт зростання зарплатних боргів, а також бездіяльність обласного управління Держпраці. Зокрема, представник управління не зміг пояснити, як в подальшому ефективно запобігти наростанню заборгованості.

«Результатами вашої роботи є зростання боргів із зарплати. Тому я вважаю, що в даному випадку слід частіше залучати міліцію та прокуратуру. Я не допущу, щоб на Львівщині була така ситуація», - наголосив Синютка.

Під час розгляду виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2015 рік голова ОДА також акцентував увагу на зниженні реальної заробітної плати майже на 20%. Він доручив головам РДА та міст обласного значення взяти під особливий контроль питання погашення боргів з виплати заробітної плати, активізувавши вже до кінця цього року роботу відповідних комісій.

«Наше завдання – досягти зменшення заборгованості і не допустити, щоб збільшувалась сума невиплаченої зарплати і кількість підприємців, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної», - резюмував керівник області.

Коментарі
Додати коментар