До новин

Російський "Норнікель" відкриє мідний завод у Китаї, щоб уникнути тиску санкцій на металургію РФ

23 квітня, 2024
Новини
Російський "Норнікель" відкриє мідний завод у Китаї, щоб уникнути тиску санкцій на металургію РФ

Металургійний гігант РФ "Норнікель" закриє свій мідний завод, який прагнув скоротити викиди в російській Арктиці, і побудує новий в Китаї, після того, як західні технологічні партнери відмовилися поставляти деталі.

Про це заявив генеральний директор компанії Володимир Потанін, пише Reuters.

У жовтні "Норнікель" розпочав багатомільярдний проєкт, спрямований на скорочення викидів двоокису сірки на 45% у Норильську, найбільш забрудненому місті Росії, за допомогою комплексної програми уловлювання викидів.

Хоча "Норнікель" не є безпосередньою мішенню західних санкцій через дії Москви в Україні, він кілька разів змінював терміни, вартість і конфігурацію програми, звертаючи увагу на проблеми, пов'язані з відмовою іноземних постачальників постачати продукцію в Росію.

"Негативний вплив санкцій проти російських кольорових металів сприяв цьому рішенню", - сказав Потанін в інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс". "Ми, як і інші виробники російської сировини зіткнулися з відмовами клієнтів і необхідністю надавати знижки".

"Цей тиск змусив нас замислитися над тим, як правильно доставити наші товари на ринок збуту, - каже Потанін. "І одне з таких нестандартних рішень - перенесення частини виробництва на ринки прямого споживання".

Потанін заявив, що "Норнікель" створить спільне підприємство в Китаї для будівництва нового заводу, який має бути побудований до середини 2027 року. Це дасть можливість побудувати завод за доступною технологією, розв'язати санкційні питання, забезпечити близькість до ринків збуту і дозволить увійти в бізнес з виробництва акумуляторів.

Коментарі
Додати коментар