До новин

Вищий суд підтвердив законність призначення Гонтаревої головою НБУ

02 грудня, 2015
Законодавство
Вищий суд підтвердив законність призначення Гонтаревої головою НБУ

Верховний Суд України 1 грудня відмовив у задоволенні заяви про перегляд постанови Вищого адміністративного суду України від 28 липня 2015 року у справі за позовом Юрія Кармазіна та Наталії Целовальніченко до президента України Петра Порошенка та голови Національного банку України Валерії Гонтаревої як третьої особи. На думку позивачів, президент неправомірно призначив Гонтареву на цю посаду, оскільки в неї недостатньо досвіду роботи на керівних посадах у банках України.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Нацбанку.

Заслухавши аргументи сторін, Верховний Суд України прийняв рішення відмовити в задоволенні цієї заяви. Верховний Суд України наголосив, що його рішення є остаточним та оскарженню не підлягає.

«Національний банк України констатує, що Верховний Суд України остаточно підтвердив рішення ВАСУ стововно законності призначення Валерії Гонтаревої Головою Національного банку України», - зазначили  упрес-службі.

У НБУ наголосили, що процедура призначення Голови Національного банку України в червні 2014 року повністю відповідала законодавству України.

Коментарі
Додати коментар