До новин

Кабмін ініціює створення арбітражного комітету для розгляду спорів під час реструктуризації

03 грудня, 2015
Законодавство
Кабмін ініціює створення арбітражного комітету для розгляду спорів під час реструктуризації

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді створити арбітражний комітет для підвищення ефективності розгляду спорів, що виникають під час процедури фінансової реструктуризації.

Відповідний законопроект №3555 «Про фінансову реструктуризацію» зареєстрований у Верховній Раді 30 листопада 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Метою законопроекту є створення ефективного та дієвого механізму добровільної фінансової реструктуризації боргів підприємств України та їх досудової санації.

Так, документом визначено:

- умови участі боржника та кредиторів у процедурі фінансової реструктуризації, а також участь Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та державних банків у такій процедурі;

- основні засади співробітництва між кредиторами під час проведення процедури фінансової реструктуризації;

- зобов'язання боржника щодо надання інформації та проведення огляду його господарської діяльності;

- умови отримання боржником фінансування під час проходження процедури фінансової реструктуризації.

Підкреслюється, що законопроектом визначено інституційну роль спостережної ради та секретаріату, як спеціальних органів, що створюються для організації та проведення процедури фінансової реструктуризації та регламентують процес вирішення спорів в арбітражі. Відповідно до положень документу, міжвідомча спостережна рада включатиме представників Національного банку, Мінфіну, Мінекономрозвитку та Мін'юсту.

Коментарі
Додати коментар