До новин

Байден підписав закон про заборону імпорту російського урану

15 травня, 2024
Новини
Байден підписав закон про заборону імпорту російського урану

Президент США Джо Байден 13 травня підписав закон про заборону імпорту збагаченого урану з Росії.

Джерело: заява радника з національної безпеки США Джейка Саллівана на сайті Білого Дому

Деталі: За словами Саллівана, це рішення зміцнить енергетичну та економічну безпеку США,  зменшить і згодом усуне залежність від Росії в цивільній ядерній енергетиці.

Пряма мова Саллівана: "Цей новий закон відновлює лідерство Америки в ядерному секторі. Він допоможе убезпечити наш енергетичний сектор для майбутніх поколінь. І, спираючись на безпрецедентне федеральне фінансування у розмірі 2,72 мільярда доларів, яке Конгрес нещодавно виділив на прохання президента, він дасть поштовх для запуску нових потужностей зі збагачення урану в Сполучених Штатах і надішле чіткий сигнал промисловості, що ми віддані довгостроковому зростанню нашого ядерного сектору".

Ще деталі: Салліван також розповів про зобов'язання США, взяте в грудні минулого року - разом з Канадою, Францією, Японією і Великою Британією - спільно інвестувати 4,2 мільярди доларів у розширення потужностей зі збагачення і конверсії урану: "Я з гордістю можу сказати, що завдяки цим коштам, наданим Конгресом, ми значно перевиконали це зобов'язання і працюємо з промисловістю над реалізацією цієї амбітної мети".

Коментарі
Додати коментар