До новин

Україна і Росія мають прямо обговорити борг у $3 млрд, - МВФ

04 грудня, 2015
Борги
Україна і Росія мають прямо обговорити борг у $3 млрд, - МВФ

Міжнародний валютний фонд все ще очікує прямих переговорів між Україною й Росією щодо реструктуризації «боргу Януковича» у 3 млрд доларів.

Про це в четвер під час брифінгу заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«На саміті G-20 відбулася зустріч між Президентом Росії Володимиром Путіним і директором-розпорядником фонду Крістін Лагард. Російські влади зробили пропозицію щодо реструктуризації українського боргу. Ми вже говорили, і я повторюся, що Україна й Росія мають прямо обговорити це питання. Фонд не може впливати на деталі боргової реструктуризації», - сказав він.

Крім того, Райс не зміг повідомити, коли може відбутися засідання ради директорів МВФ, на якому розглянуть зміни в правила фінансування країн із простроченими виплатами.

Як повідомляли Українські Новини, 16 листопада Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія пропонує Україні сплачувати борг в 3 млрд доларів по 1 млрд в 2016-2018 роках замість грудня 2015 року.

Наприкінці листопада заступник міністра фінансів Артем Шевалев повідомив, що Україна не отримала офіційної пропозиції.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Fitch не розцінюватиме невиплату «боргу Януковича» Росії як суверенний дефолт.

Коментарі
Додати коментар