До новин

На закон про реструктуризацію валютних кредитів треба накласти вето, - спікер ВР

08 грудня, 2015
Законодавство
На закон про реструктуризацію валютних кредитів треба накласти вето, - спікер ВР

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що на закон № 1558-1 про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті президент має накласти вето.

Про це він заявив під час брифінгу після Погоджувальної ради, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Гройсман зазначив, що цей закон є недосконалим, що призведе до масштабних зловживань.

«Цього тижня буде юридичний механізм підписання цього закону і його направлять до президента. Я це зроблю, як тільки така можливість з'явиться. Але я вважаю, що має бути напрацьований новий відповідальний закон, який захистить валютних позичальників, які взяли кредити на власне житло, на власне життя, а не для того, щоб робити власний бізнес на недосконалості системи», - наголосив він.

За словами  Гройсмана, саме через можливі зловживання вказаний закон потрібно ветувати, натомість новий закон має бути терміново внесений у Верховну Раду, аби все ж врегулювати проблеми валютних позичальників.

Нагадаємо, після ухвалення парламентом цього закону у ВР було зареєстровано проект постанови щодо скасування результатів голосування за нього.

За словами прес-секретаря Гройсмана Дмитра Столярчука, зараз автори проекту постанови відкликали її, що дає право голові ВР підписати даний закон. За оцінками Національного банку, Міністерства фінансів і низки експертів, реалізація закону спричинить збитки для економіки країни в розмірі близько 100 мільярдів гривень, нові банкрутства від 20 до 50 банків, стрімку девальвацію гривні до рівня 40-50 гривень/долар, зниження реальних доходів українців і зростання безробіття.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, реструктуризація валютних кредитів призведе до масових банкрутств банків.

Коментарі
Додати коментар