До новин

Російська сталь долає глобальний спад галузі

30 серпня, 2024
Новини
Російська сталь долає глобальний спад галузі

Російська сталь долає глобальний спад, оскільки військова економіка стимулює попит, цього року ціни на сталь в Росії зросли на 5%-20%.

Про це повідомляє Bloomberg.

Слабкий китайський попит пригнічує світовий ринок сталі, але воєнна економіка зробила Росію винятком.

Російські ціни на сталь цього року зросли на 5%-20%, оскільки в першому півріччі попит зріс майже на 6%. Це відбувається на тлі того, що ArcelorMittal SA - найбільший у світі виробник сталі за межами Китаю - раніше цього місяця заявив, що світовий ринок є нестійким, а ціни в Європі та США нижчі за граничні витрати.

Ізольована економіка Росії та її найбільші металургійні підприємства, більшість з яких також перебувають під західними санкціями, відносно ізольовані від примх міжнародних торговельних потоків. У той час як прибуток ArcelorMittal у першому півріччі впав, прибутки російських металургійних компаній, таких як ПАТ "Северсталь" і ПАТ "Магнітогорський металургійний комбінат", зросли.

За даними "Северсталі", місцева будівельна галузь є основним драйвером зростання, який цього року збільшився на 3% завдяки житловому будівництву.

Повідомляється, що вторгнення Кремля в Україну стимулювало російську економіку, прискоривши житлове будівництво і збільшивши витрати на інфраструктуру. Це підтримує сталеливарну промисловість країни, в той час як ринки Європи і США обтяжені потоком експорту з Китаю, який є одночасно найбільшим у світі споживачем і виробником цього сплаву.

Коментарі
Додати коментар