До новин

Intel відкладає будівництво заводів у Польщі та Німеччині

13:13
Новини
Intel відкладає будівництво заводів у Польщі та Німеччині

Американська компанія Intel відкладає будівництво заводів із виробництва мікросхем у Польщі та Німеччині щонайменше на два роки.

Про це повідомляє пресслужба Intel.

"Ми повинні продовжувати діяти в терміновому порядку, щоб створити більш конкурентоспроможну структуру витрат і досягти мети економії в 10 млрд дол, про яку ми оголосили минулого місяця", – зазначив гендиректор Intel Пет Гелсінгер.

В Intel також заявили, що будуть узгоджувати запуск своїх проєктів у Малайзії з ринковими умовами та збільшенням використання існуючих потужностей, але запевнили, що плани в США залишаться незмінними.

Зокрема, Intel отримає до 3 млрд дол прямого фінансування від уряду США для збільшення виробництва напівпровідників для американських військових. Згідно із заявою компанії, це є частиною зусиль, спрямованих на "захист внутрішнього ланцюжка поставок мікросхем".

Повідомляється, що окрім цього, Intel оголосила про плани скорочення 15% персоналу в рамках ініціативи з економії витрат.

Водночас компанія повідомила про партнерство з Amazon Web Services, що включає спільні інвестиції в розробку мікросхем на замовлення.

Коментарі
Додати коментар