До новин

НБУ змінив порядок ідентифікації та визнання банківських груп

16 грудня, 2015
Законодавство
НБУ змінив порядок ідентифікації та визнання банківських груп

Національний банк України ухвалив постанову, якою змінив порядок ідентифікації та визнання банківських груп.

Про це йдеться у постанові від 11 грудня № 880, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Постанова прийнята з метою реалізації вимог Закону України №629-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку».

Згідно з цим законом, до банківських груп також належать компанії, для яких надання фінансових послуг є переважним видом діяльності. Постанова НБУ, в свою чергу, встановлює терміни подачі Нацбанку відповідальними особами банківських груп, які отримали такий статус у зв'язку з вступом в силу згаданого закону, а також приведення такими групами своєї діяльності у відповідності з вимогами нормативно-правових актів НБУ.

У повідомленні регулятора йдеться, що з урахуванням практичного використання норм положення про порядок ідентифікації та визнання банківських груп до цього документа віднесені зміни, які уточнюють порядок: визнання НБУ банківських груп і визначення їх підгруп, повідомлення про зміни структури власності банківської групи, а також ідентифікація НБУ даних змін.

Коментарі
Додати коментар