До новин

В Україні вперше пройшов Міжнародний Форум Правосуддя

17 грудня, 2015
Законодавство
В Україні вперше пройшов Міжнародний Форум Правосуддя

За ініціативи проекту «Відритий Суд» в партнерстві з Верховним Судом України та WNISEF в Україні вперше пройшов Міжнародний Форум Правосуддя.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву організаторів заходу.

Учасниками Форуму стали представники проектів ЄС та USAID, органи державної влади, посли Австрії, Бельгії, Грузії, голови іноземних бізнес палат та Бізнес омбудсман України. Участь у роботі форуму прийняли також голови вищих, апеляційних та місцевих судів, юридичні фірми, а також визнані експерти у галузі права та керівництво вищих навчальних закладів.

Як зазначив керівник проекту «Відкритий Суд» Станіслав Батрин, сьогодні важливо відійти від безвідповідальних заяв і створити стандарти правосуддя, які єдині для судді, прокурора та адвоката. Недотримання таких фахових стандартів має призводити до того, що такий представник правничої професії має бути позбавлений права займатися справою або обіймати посаду. Такий наслідок має бути невідворотним, і саме проект Відкритий Суд всеціло будується навколо уявлення суспільства про репутацію та історію кожної людини. Сама ж відео фіксація судових справ призводить до накопичення досьє роботи судді, прокурора, адвоката. Кожне відео з суду стає частиною ділової історії людини.

В ході заходу проектом «Відкритий Суд» у вигляді відеоматеріалів з залів судових засідань було продемонстровано приклади негативного та позитивного правосуддя в Україні з висвітленням критичної поведінки суддів, прокурорів, адвокатів, яка відповідає або не відповідає стандартам професії. Відеоматеріали були отримані в результаті проведення конкурсу «Репортер Відкритого Суду» у період з жовтня по грудень 2015 року.

Коментарі
Додати коментар