До новин

Група «Приват» вимагає в суді визнати своє право на ОПЗ

21 грудня, 2015
Законодавство
Група «Приват» вимагає в суді визнати своє право на ОПЗ

Компанія «Нортіма», підконтрольна фінансово-промисловій групі «Приват» Ігоря Коломойського, намагається через суд підтвердити свою перемогу на приватизаційному конкурсі з продажу ОПЗ, який відбувся в 2009 році.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Києва від 10 грудня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Згідно з судовим документом, позов поданий фірмою «Нортіма» до державної компанії «Національна мережа аукціонних центрів». Позивач вимагає визнати неправомірним «бездіяльність» «Національної мережі аукціонних центрів» при проведенні (у 2009 році) конкурсу з продажу пакету акцій «Одеського припортового заводу» у кількості 795 млн шт. (99, 567% статутного капіталу).

Порушення, про яке заявляє компанія, полягало в тому, що в ході конкурсу тричі не була оголошена ціна у п'ять мільярдів гривень і «не оголошено слово «продано» з одночасним ударом молотка» за придбання пакета акцій товариством з обмеженою відповідальністю «Нортіма». Також фірма домагається стягнення на свою користь 100 тис. гривень збитків.

Місяць тому Госпсуд Києва прийняв позовну заяву до розгляду, порушено провадження.

10 грудня відповідач надіслав до суду заяву про застосування строку позовної давності та клопотання про відкладення розгляду справи.

Одночасно представник «Нортіми» подав до суду клопотання про витребування доказів у Фонду держмайна – належним чином завірені копії та оригінали платіжного доручення, лист ТОВ «Нортіма» з проектом договору, протокол з додатком засідання конкурсної комісії з продажу пакета акцій ВАТ «Одеський припортовий завод».

Влітку глава Фонду державного майна Ігор Білоус відносив ОПЗ до першочергових об'єктів для приватизації. Конкурс планувався на листопад.

Міністр економіки Айварас Абромавічус, заявляв, що стартова ціна заводу складе не менше $500 млн (понад 10 млрд гривень).

Нагадаємо, що в 2009-му році «Нортіма», підконтрольна групі «Приват» Ігоря Коломойського, дала найкращу пропозицію на конкурсі Фонду держмайна з продажу ОПЗ – п'ять мільярдів гривень. Однак компанія не стала переможцем, оскільки тодішній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила учасників у змові.

Конкурентами «Нортіми» виступали «Азот-Сервіс» (підконтрольний Газпрому) і Фрунзе-Флора (підконтрольна Костянтину Григоришину).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Аваков та Саакашвілі ледь не побилися через проблемний Одеський припортовий.

Коментарі
Додати коментар