До новин

Підприємства-банкрути Черкащини заборгували 13,5 мільйонів зарплатні

22 грудня, 2015
Борги
Підприємства-банкрути Черкащини заборгували 13,5 мільйонів зарплатні

Станом на 11 грудня загальна сума невиплаченої заробітної плати підприємствами-банкрутами по Черкаській області становила 13,5 млн грн.

Про це свідчать дані Департаменту соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Органами прокуратури області спільно з органами державного контролю вживаються заходи, спрямовані на виявлення фактів умисної безпідставної невиплати заробітної плати та захист конституційного права громадян, передбаченого ст. 43 Конституції України.

Загальна заборгованість із заробітної плати по регіону становить 25,7 млн грн, з яких 12 млн. на економічно активних підприємствах.

Загалом упродовж поточного року у сфері погашення заборгованості з виплати заробітної плати задоволено 56 заяв прокурорів на суму 503,7 тис. грн.

Реально виконано рішень судів на суму 752 тис. грн з урахуванням минулих років.

Протягом поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 4 кримінальні правопорушення за фактами безпідставної невиплати заробітної плати працівникам на загальну суму 1,4 млн грн за ст. 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України, з яких 1 – скеровано до суду. Досудове розслідування проводиться органами Національної поліції.

Коментарі
Додати коментар