До новин

НБУ визнав системно важливими вісім банків

30 грудня, 2014
Законодавство
НБУ визнав системно важливими вісім банків

Національний банк України визнав системно важливими вісім банків: державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також ПриватБанк, Дельта Банк, Укрсоцбанк, Райффайзен Банк Аваль, Промінвестбанк і українську "дочку" "Сбербанку Росії".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.

Згідно з постановою регулятора № 863 від 25 грудня, яка набирає чинності з 1 січня 2015 року, основними критеріями системної важливості банків є загальний обсяг активів та зобов'язань юридичних і фізичних осіб, обсяг міжбанківського кредитування та кредитування найважливіших секторів економіки.

Разом з тим, повідомляють у НБУ, віднесення банків до системно важливих не передбачає обов'язкову участь держави в їх капіталі: таке рішення приймається експертно - аналітичною радою з питань участі держави в статутному капіталі банків при Міністерстві фінансів України.

За даними прес-служба, регулятор найближчим часом завершить розробку нормативно-правових актів щодо регулювання та нагляду за системно важливими банками, якими, зокрема, передбачаються додаткові вимоги до капіталу таких банків.

Джерело фото: сторінка Нацбанку в Facebook

Коментарі
Додати коментар